Bout of Books Read-A-Thon 10.0: Jelentkezés és célok

5/10/2014

Sign-up & Goals (for the English version click on 'Tovább')

Ebben az évben másodjára rendezik meg a Bout of Books Read-A-Tont, pontosan május 12. és 18. között. A januári megmérettetés után úgy döntöttem, hogy ismét részt veszek rajta, mivel lenne pár könyv, amit szívesen elolvasnék ezalatt az egy hét alatt.

Néhány fontos információ az eseményről:
A Read-A-Thont ismét Amanda és Kelly rendezik meg. Az egyhetes read-a-thon május 12-én, hétfőn 00:01-kor kezdődik és egészen május 18-án (vasárnap) éjfélig zajlik, időzónától függetlenül (mindenki a sajátja szerint). A verseny csakis az olvasó és a könyvek között zajlik, egyáltalán nem kell nyomást érezni az olvasás miatt. Lesz több kihívás, nyereményjáték is és természetesen egy fődíjat is meg lehet nyerni, de nem kötelező ezeken a részvétel. Több infoért látogassatok el a Bout of Books blogjára.
Na és most mik lesznek a céljaim? Időhiány miatt először nem terveztem, hogy részt veszek a mostani read-a-thonon, de végül meggondoltam magam, mert szeretnék egy kicsit többet olvasni az átlagnál. Pontosan ezért nem akarok vaskos könyveket olvasni, inkább rövidebbeket választottam. Arra gondoltam, hogy hét közben újraolvasnám John Greentől a Csillagainkban a hibát, hiszen hamarosan itt a film és még előtte muszáj újraolvasnom a könyvet. A hétvégére pedig kisebb regényeket terveztem. Ami biztos, hogy el szeretném olvasni az Örök kalandot, mert eddig mindig csak félretettem, úgyhogy most eljött az ideje, hogy végre elolvassam. A másik rövidebb könyv, amit elolvasnék, az a Számláld meg a csillagokat, ami ráadásul könyvtári, úgyhogy ebben a hónapban amúgy is el kéne olvasnom. Ez így összesen három könyv lenne, de ha esetleg kedvem támadna, akkor úgyis elővennék más könyveket is, mert van még miből választani.

Célok és könyvek:
• újraolvasni a Csillagainkban a hibát (John Green)
• elolvasni az Örök kalandot (Natalie Babbitt)
• elolvasni a Számold meg a csillagokat (Lois Lowry)

Van még pár könyv, amit lehet, hogy elkezdek a jövő hét folyamán:
Az Elit (Kiera Cass)
Az Igazi (Kiera Cass)
Delírium (Lauren Oliver)
Soha nincs vége (Patrick Ness)
Szerelemkő (Milena Agus)

Én nagyon elégedett lennék, hogyha sikerülne elolvasnom a kiválasztott könyveket. Az elmúlt pár hónapban nem igazán ment az olvasás, egy teljes hónap alatt olvastam el egy-két könyvet, nem egy hét alatt, tehát valóban örülnék, hogyha ezeket tényleg elolvasnám majd.
A blogon nem fogok közzétenni napi frissítéseket, ezeket a Twitter oldalamon találjátok majd meg, a #boutofbooks hashtaggel.
Hogyha titeket is érdekel ez az olvasási maraton, akkor látogassatok el a Bout of Books blogjára, ahol több információt is találtok majd róla. Én mindenkit arra bátorítok, hogy jelentkezzen!
Kellemes hetet mindenkinek és jó olvasást!

+ + +

This will be the second Bout of Books Read-A-Thon this year and I will be participating in it. I really enjoyed the one in January and that's why I want to challenge myself again. Here you can read more about this event:
The Bout of Books read-a-thon is organized by Amanda @ On a Book Bender and Kelly @ Reading the Paranormal. It is a week long read-a-thon that begins 12:01am Monday, May 12th and runs through Sunday, May 18th in whatever time zone you are in. Bout of Books is low-pressure, and the only reading competition is between you and your usual number of books read in a week. There are challenges, giveaways, and a grand prize, but all of these are completely optional. For all Bout of Books 10 information and updates, be sure to visit the Bout of Books blog. - From the Bout of Books team
Because of work, I won't read too much during the weekdays, but my weekend is free, so I will try my best. In January I wanted to read three books during the week and this will be my goal again. I have lots of short books (under 200 pages) sitting on my shelves and now I want to read them. For the weekdays I chose The Fault in Our Stars by John Green. I want to re-read the book before watching the movie. For the weekend I picked Tuck Everlasting by Natalie Babbitt, a really short book that I always wanted to read, but I haven't picked it up yet. And the final book is Number the Stars by Lois Lowry which I got from the library. I'm really interested in this tiny book, too, it sounds great. These are the three books that I'm going to read, but there are some other books that I might read next week.

Goals and books:
• to re-read The Fault in Our Stars by John Green
• to read Tuck Everlasting by Natalie Babbitt
• to read Number the Stars by Lois Lowry

Other books that I might pick up during the week:
The Elite by Kiera Cass
The One by Kiera Cass
Delirium by Lauren Oliver
More Than This by Patrick Ness
Mal di pietre by Milena Agus

I would be so happy if I was able to finish those three books and maybe start a forth one. I was/am in a reading slump, so it would be a success to read three books during the week. I won't post daily updates on my blog, but you can follow my reading progress on my Twitter page. I will post my tweets with the hashtag #boutofbooks.
If you are interested in the Read-A-Thon, you can find more information on the Bout of Books blog.
Have a nice week and happy reading to everybody!

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés