BookTube-A-Thon 2014: TBR lista

7/13/2014

My TBR list (for the English version click on 'Tovább')


Noha a BookTube-A-Thon inkább a könyves vloggerek eseménye, én mégis úgy döntöttem, hogy részt veszek ezen az olvasási maratonon is, mivel az utóbbi időben alig olvastam valamit. Ez az esemény július 14. és 21. között zajlik és a főszervező Ariel Bissett. A főbb információkat megtalálhatjátok a BookTube-A-Thon hivatalos YouTube csatornáján!
Ez a read-a-thon számomra tényleg csak az olvasásról fog szólni, hiszen én nem vagyok vlogger és így a videós kihívásokban nem tudok részt venni. De követni fogom az eseményeket Twitteren, hiszen ott olvasási sprinteket fognak rendezni és Twitteres nyereményjátékok is lesznek. Szokásomhoz híven nem lesznek napi összefoglalók a blogon, hanem a Twitter oldalamon követhetitek nyomon a teljesítményemet.
Na de térjünk rá a lényegre, azaz hogy mit fogok olvasni a héten. Tény, hogy bármit lehet olvasni, de vannak különböző kihívások, amik befolyásolhatják a kiválasztott könyvek listáját. Természetesen én is ez alapján a minta alapján választottam ki a könyveket. Egy fontos szabály, hogy maximum két kihívásra lehet felhasználni egy könyvet! Olyanokat választottam ki, amik több kategóriába is bekerülhetnek, így ha az öt közül csak négyet tudok elolvasni, akkor is el tudom úgy rendezni őket, hogy a legtöbb kihívást teljesíthetem. A kihívások pedig a következőek:

Egy könyv képekkel/illusztrációkkal
Star Trek: A manga VAGY
C.S.Lewis: Caspian herceg
Az első könyv, ami eszembe jutott, az a Caspian herceg volt. A régi kiadásban, ami nekem megvan, nagyon sok illusztráció van, úgyhogy ez lehet az egyik lehetséges erre a kihívásra.
A másik könyv a Star Trek manga lenne. MANGA. KÉPregény! Ezzel mindent elmondtam róla.

Elkezdeni és befejezni egy sorozatot
Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja / Szirmok a hamuban
Nem nagyon szoktam sorozatokat olvasni, rövideket meg pláne nem, úgyhogy erre a kihívásra olyan könyveket választottam, amiket már olvastam. Mary Hooper két regényét nagyon szeretem, ott vannak a kedvenceim között és már régóta tervezem, hogy újra elolvasom őket és azt hiszem, most eljött ennek is az ideje.

Egy könyv, aminek a borítóján van piros szín
Mary Hooper: Szirmok a hamuban
A Szirmok a hamuban borítója csak úgy úszik a pirosban, tehát ennél jobb könyvet nem is választhattam volna erre a kihívásra.

Egy könyv, amit más választ ki neked
Ghost Hunting with Derek Acorah VAGY
C.S.Lewis: Caspian herceg
Tegnap este odamentem a családomhoz, mutattam nekik három könyvet és megkértem őket, hogy válasszanak ki kettőt nekem, így van lehetőség arra, hogy válogassak a könyvek közül. Az egyik választás a Caspian hercegre esett, a másik pedig Derek Acorah szellemekkel foglalkozó könyvére.

Egy könyv abból a műfajból, amiből idén nem nagyon olvastál
Star Trek (manga) VAGY
Ghost Hunting with Derek Acorah
Utoljára tavaly ősszel olvastam mangát, ezért erre a kihívásra is felhasználhatom a Star Trek mangát. Nonfiction könyveket pedig csak nagyon ritkán olvasok, így Derek Acorah könyve még ebben a kategóriában is esélyes.

Egy könyv, amiből film készült
Star Trek VAGY
Ghost Hunting with Derek Acorah VAGY
• C.S.Lewis: Caspian herceg
A három könyv közül egyedül a Caspian herceget lehetne filmadaptációnak nevezni, hiszen a másik kettő inkább a film hatására készültek el és nem fordítva. De szívesen újranézném a 2009-es Star Treket és nagyon szívesen újrakezdeném a Most Haunted című tv műsort, amiben Derek Acorah szerepelt.

Elolvasni hét könyvet VAGY napi háromszáz oldalt olvasni
Ez az a kihívás, amit meg sem próbálok teljesíteni! Mivel teljes munkaidőben dolgozok, örülök, hogyha négy könyvet sikerül majd elolvasnom! A napi háromszáz oldal is esélytelen, mert a maximum oldalszám, amit egy nap el tudnék olvasni, az valahol száz oldal körül van. De történhetnek még csodák!

Ahogy látjátok, tudok válogatni a könyvek között, viszont még így is változhat a TBR listám, mivel nagy a valószínűség arra, hogy jövő héten megérkeznek azok a könyvek, amiket rendeltem. Ha megérkeznének, akkor valószínűleg borulna az egész terv és nem fogom teljesíteni a kihívásokat. De ha a kiválasztott könyvek közül egyet sikerül elolvasnom, annak is örülni fogok!
Jó olvasást mindenkinek!


+ + +

As you can see, I'm not a book vlogger, but I'm in a terrible reading slump and I've decided to participate in the BookTube-A-Thon this year. This read-a-thon will take place from 14th to 21st of July and the main host of this event is Ariel Bissett. If you want to know more about this event, you should visit the official YouTube channel where Ariel explains everything about it!
Of course I won't make videos, because I'm not a booktuber, but I'll be following this event on Twitter where you can participate in Twitter sprints and giveaways. Also I'll tweet about my reading progress on my Twitter page, so you can follow me there, because I won't make daily posts on my blog.
But the most important thing about the BookTube-A-Thon is reading, so let's see the books that I want to read during the week. There are a few reading challenges and these challenges influenced a lot my TBR pile. An important rule is that I can use a book for only two challenges! Here are the challenges:

A book with pictures
Star Trek: The Manga OR
C.S.Lewis: Prince Caspian
The forth book in the Chronicles of Narnia was my first choice for this challenge, because in my edition there are a lot of illustrations.
The other book is actually a MANGA. So don't be suprised that it has pictures in it!

Start and finish a series
Mary Hooper: The Fever and the Flame
I don't own too many series and the series I own are quite long, so I had to choose a re-read for this challenge and it will be The Fever and the Flame duology by Mary Hooper. It's one of my favourite series of all time, so I would love to re-read them.

A book with red on the cover
Mary Hooper: Petals in the Ashes
This was obvious, because the cover of the Hungarian edition is all red: the girl has red hair and there are flames, too.

A book someone else picks out for you
Ghost Hunting with Derek Acorah OR
C.S.Lewis: Prince Caspian
Last evening I went to the living room and asked my family to pick two books and they chose these two. I'm not sure if I'll read Ghost Hunting with Derek Acorah, but who knows?

A book from the genre you've read the least this year
Star Trek OR
Ghost Hunting with Derek Acorah
I haven't read any manga, sci-fi or nonfiction book this year and it was easy to choose these books for this challenge.

A book to movie adaptation
Star Trek OR
Ghost Hunting with Derek Acorah OR
C.S.Lewis: Prince Caspian
The only real book to movie adaptation is Prince Caspian, but I think we can count the other two books, too (or at least I'll consider them as book to movie adaptations). But I would love to rewatch the new Star Trek movies and I want to restart Most Haunted, because I loved that tv show when I was younger.

Read seven books OR read 300 pages a day
This is the only challenge that I won't attempt to complete. I have a full-time job and because of it I won't have a lot of free time. I will be happy if I can read at least four books that are on my TBR list. Reading 300 pages a day is another thing that won't happen, because the maximum page number I can read is 100 pages. It's sad, but reading 100 pages a day would be satisfying for me.

However, my TBR list can change, because some books may arrive next week and I'm sure I would read them instead of reading the books from my TBR list. So maybe I will complete these challenges, maybe not, but I'll try my best.
I wish you all the best and happy reading!

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés