Bout of Books Read-A-Thon 13.0: Jelentkezés és célok

5/08/2015

Sign up (for the English version click on 'Tovább')

Éljen, éljen, elérkezett az idei év második Bout of Books Read-A-Thonja, immáron a tizenharmadik. Sajnos a januárit csúfosan elbuktam, ráadásul kilenc könyvvel le vagyok maradva az éves kihívásomban, úgyhogy mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a read-a-thon jól sikerüljön.
Aki esetleg nem ismerné a Bout of Books Read-A-Thont, annak itt vannak a legfőbb információk:
Az egyhetes Bout of Books Read-A-Thont két blogger, Amanda és Kelly rendezik meg május 11-17. között. Mindenkinek a saját időzónája szerint hétfőn 00:01-kor kezdődik és egészen vasárnap éjfélig tart majd. Lesznek kihívások, nyereményjátékok és egy fődíj is, de természetesen ezeken nem muszáj részt venni. További információkért pedig látogassatok el a read-a-thon hivatalos blogjára.
Most, hogy már képben vagytok, hogy miről is van szó, nézzük meg, mit tervezek a jövő hétre.
Egy kicsit félek ettől a read-a-thontól, mivel pont azon a héten lesz, amikor az új munkahelyemen kezdek. Nem tudom, hogy hogyan alakul majd a hetem, hogy mennyire lesz fárasztó, sajnos azt sem tudom megmondani, vajon mennyit tudok majd olvasni. De az biztos, hogy minél több könyvet ki akarok végezni.
Elég rosszul állok az éves kihívásommal, ezért arra gondoltam, hogy jó lenne ezalatt a hét alatt minél több rövid könyvet/novellát elolvasni, lehetőleg 200 oldal alatt. Ez azért lenne jó, mert akár egy nap alatt is el lehet őket olvasni, ráadásul a lemaradásomat gyorsabban letudnám. Persze kilenc könyvet nem tudok majd elolvasni, de ha mondjuk a felére tudnám csökkenteni ezt a számot, már annak is nagyon örülnék.
Próbáltam olyan könyveket választani, amiket a PopSugar 2015-ös kihívásához is fel tudok használni. Főleg "problémás" könyveket gyűjtöttem össze, vagyis azokat, amikhez kell egy kis motiváció, hogy elolvassam őket. Íme a listám:
• Bródy Sándor: Az egri diákok
• Sid Jacobson: Anne Frank (képregény)
• Jo Nesbø: Vér a havon
• Lene Kaabarbol: A szalamandra szíve
• Henrik Ibsen: A vadkacsa
Xenophobe's Guide to the Danes
Ezt a listát inkább ajánlottnak, mint hivatalosnak mondanám. Hogyha úgy érzem, akkor inkább olyan könyvet kezdek el majd olvasni, amit nem érzek majd nyűgnek, amihez tényleg kedvem lesz. Azonban jó lenne, ha letudnám ezeket, mert csak úgy magamtól nem venném őket a kezembe. A fő célom tehát az, hogy minél több könyvet letudjak erről a listáról. Nem akarok túl nagy terhet rakni magamra, hiszen amúgy is nehéz lesz a hét az új munkahely miatt, tehát inkább pihenésképp olvasnék és nem kényszerből.
Mivelhogy sűrű lesz a hét, nem tervezem, hogy részt veszek a kihívásokon, de lesznek napi frissek, amik most nem Twitteren lesznek, hanem itt a blogon. Írok egy bejegyzést, ami minden egyes nap frissülni fog a napi adatokkal. Persze Twitteren még mindig elérhető leszek, megpróbálok ott is folyamatosan frissíteni, a #boutofbooks-szal ellátott tweeteket keressétek.
Hogyha kedvetek támad részt venni, akkor a Bout of Book blogján minden lényeges információt megtudhattok, úgyhogy látogassatok el oda is! Ha jelentkeztek, akkor jó olvasást és sok sikert a jövő hétre!

+ + +

Hi guys! This is my official sign up post for the Bout of Book Read-A-Thon 13. I'll participate in it and hopefully I will succeed.

Here are the most important things you have to know about the read-a-thon:
The Bout of Books read-a-thon is organized by Amanda @ On a Book Bender and Kelly @ Reading the Paranormal. It is a week long read-a-thon that begins 12:01am Monday, May 11th and runs through Sunday, May 17th in whatever time zone you are in. Bout of Books is low-pressure. There are challenges, giveaways, and a grand prize, but all of these are completely optional. For all Bout of Books 13 information and updates, be sure to visit the Bout of Books blog. - From the Bout of Books team
If you want to follow my progress, you should follow me on Twitter, because I'll tweet there in English with #boutofbooks. Here, on my blog I'll write updates only in Hungarian.
Have a nice weekend and good luck for the next week! Happy reading!

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés