Bout of Books Read-A-Thon 14.0: Jelentkezés

8/13/2015

Sign Up

Sajnálatos módon elérkezett az év utolsó Bout of Books Read-A-Thonja. Ha visszanézitek a blogot, akkor észrevehetitek, hogy a januárit és a májusit is elég csúnyán elbuktam. Azonban az augusztusi read-a-thon alatt szabadságon leszek, így több időt tudok majd fordítani az olvasásra, a blogolásra és aktívan részt tudok venni a közösségi programokban.

Aki esetleg nem tudja, hogy miről is beszélek pontosan, azoknak itt egy kis összefoglaló erről az eseményről:
A Bout of Books read-a-thont Amanda és Kelly rendezik már évek óta. Ez egy egyhetes olvasási maraton, ami augusztus 17-én, hétfőn 00:01-kor kezdődik és egészen augusztus 23-ig, vasárnap éjfélig tart, mindenkinek a saját időzónája szerint. A Bout of Books mindenképp stresszmentes, mindenki annyit olvas, amennyit akar, nincsenek kötöttségek. Vannak kihívások, nyereményjátékok és egy fődíj is, de az ezeken való részvétel nem kötelező. További információkért és friss hírekért látogassatok el a read-a-thon hivatalos blogjára.
Mint mindig, most is nagy reményeket fűzök ehhez a read-a-thonhoz. Nem akarom túlstresszelni magam, ezért nem fogom azt mondani, hogy naponta egy könyv a cél. Én már annak is nagyon örülnék, hogyha két könyvet elolvasnék a hét folyamán. Viszont elég sok 200 oldal alatti könyvem van, úgyhogy ha esetleg azok közül is tudnék elolvasni párat, akkor annak nagyon örülnék, mert így legalább csökkenteném a hátrányomat a Goodreads kihívásomban.
Pontosan nem tudom, hogy mit olvasnék jövő héten, de van pár könyv, amiket illene elkezdenem, mint például

- Nick Hornbytól a High Fidelity (Pop, csajok, satöbbi) és az About a Boy (Egy fiúról), mivel azok lesznek az augusztusi Bookstation könyvklub témái
- End of Days, amit már másfél-két hónapja  kölcsönadott nekem az egyik nagyon kedves barátnőm és ideje lenne visszaadnom neki

Ezeken kívül bármi szóba jöhet, a polcaim roskadásig tele vannak olvasatlan könyvekkel, tehát lenne miből választanom.

Szeretnék aktívan részt venni a read-a-thonon, ezért úgy döntöttem, hogy a napi frissek mellett a napi kihívásokat is meg fogom osztani a blogon, így képben lehetettek, hogy mi történt velem aznap és egy kis érdekességet is olvashattok kihívások formájában.
A Twitteren pedig a nap folyamán folyamatosan fogok írogatni, de csak angolul, így a többi résztvevővel is tudok majd kommunikálni. A magyar olvasóim így megkapják a napi frisseket a blogon, a külföldiekkel pedig Twitteren tudok majd beszélgetni a read-a-thonról. Ez természetesen nem jelenti azt, hogyha Twitteren nem beszélgethettek velem, csak a hét folyamán ott főleg angolul fogok posztolni. Facebookon azonban hozzá lehet szólni majd a napi frissítésekhez, előfordulhat, hogy ott is fogok update bejegyzéseket írni, természetesen igény szerint.

Akit érdekel a read-a-thon, az mindenképp informálódjon a Bout of Books blogján és akinek van kedve, azt csak bátorítani tudom, hogy vegyen részt rajta. Jövő héten tehát jön a sok izgalom, de addig is jó olvasást mindenkinek!

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés