Rólam

Nalina. 22. Budapest

Senkit sem lepek meg azzal, ha azt mondom, hogy szeretem a könyveket. Nagyon. Talán túlságosan is. Ezért hoztam létre ezt a blogot, hogy ennek fényében megosszam mindenféle könyves gondolatomat. Az évek során rengeteg weboldalam és blogom volt már és a my bookish confessions az utolsó ilyen típusú projektem. Szeretek blogolni, habár pályafutásom egy hullámvasúthoz hasonlít: néha sokat írok, néha meg alig lehet belőlem kihúzni egy posztot. De ilyen vagyok, ezt kell szeretni.

Könyvek iránti szeretetem talán azután bontakozott ki igazán, hogy életemben először beiratkoztam a könyvtárba, még általános iskolában. Akkor kezdtem el rendszeresen olvasni, noha azért voltak olvasásban szegény éveim is (köszönhető a gimnáziumnak). Viszont érettségi után újra rátaláltam a könyvekre és azóta teljesen megszállottá váltam. Köszönhető ez a könyves blogomnak és a BookTube-nak.

Őszintén szólva szinte mindenféle könyvet elolvasok, ha megfog a története. De ha választanom kell, akkor legszívesebben történelmi és ifjúsági (YA) regényeket olvasok . Amik viszont távol állnak tőlem azok a krimik és a sci-fik.

Néhány a szívemhez közel álló regények közül:
- Theresa Révay: Párizs fehér fényei & A hársak felett az ég
- Ian McEwan: Vágy és vezeklés
- Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
- John Green: Csillagainkban a hiba
- Gabriel García Márquez: A szerelemről és más démonokról
- Mary Hooper és Celia Rees regényei